De modellen van de Eista werf

Nieuwsgierig naar welke modellen allemaal door de eista werf zijn gebouwd? Hier vindt u alle modellen! De informatie op deze pagina zal blijven veranderen omdat van sommige modellen nog niet alles bekend is.

Doerak modellen

Doerak is niet alleen maar een naam van een schip.

Het is in enkele jaren een begrip geworden, meer nog, een principe, een wijze van leven op het water. Wie immers kopen Doeraks en waarom? Het zijn die mensen die genieten van de rust in de wijdsheid van de natuur, die oog hebben voor het lijnenspel van een kleine haven en die de stilte van een kreekje kunnen beluisteren. Het zijn ook de mensen die wél hun hart aan het water gaven, maar wie de veiligheid van hun gezin op de eerste plaats komt. Voor die mensen die speciaal wordt de Doerak in al zijn variaties gebouwd. Veilig, stabiel en sterk, overal 4 mm staalplaat.

Een eenvoudig schip, zonder tijd- en onderhoud rovend sier-en chroomwerk, maar mét een betrouwbare, zuinige, goed ingebouwde motor. Met stoere bolders voor en achter waar u een paar landvasten op kwijt kunt. Met schuinoplopende voorsteven, de geringe diepgang en een bescheiden doorvaart hoogte kunt u makkelijk een strandje aanlopen, droog vallen en nagenoeg overal onder door varen. En dan de praktische inrichting binnen. Stahoogte overal en rondom een onbeperkt zicht naar buiten. De kombuis heeft een ruime aanrecht met RVS gootsteen, een whale gootsteenpomp, flinke opbergkasten en een tweepits gascomfort. De geheel afgesloten toiletruimte is voorzien van een onderwaterpompcloset. Wellicht is de grootste charme van de Doerak dat hij niet alleen praktisch is in het gebruik, maar dat hij daarbij zo makkelijk te varen is! Goed wendbaar, vooruit en achteruit. Voor handig manoeuvreren in havens en sluizen. Een degelijk bewoonbaar schip, gebouwd voor jaren onbezorgd varen. Het zijn de goede eigenschappen en die praktische leefbaarheid die de doerak-traditie schreven en blijven schrijven.

Doerak een leef, vaar, zon, speel, vis, woon en relaxboot, zonder weerga!!

In Nederland varen er nu al meer dan 800! Dat is echt niet toevallig!


bron: folder Eistawerf

Marak modellen

Rogger modellen

Eista Rogger MK1

MK 1

MK 2

Rogger 12,5 mtr

Rogger 14 mtr

FD1 G.S.A.K.

Eista Rogger FD2

FD2 G.S.O.C.

Eista Rogger FD3

FD3 H.T.A.K.

Eista Rogger FD3

FD4 H.T.O.C.

36

Banjer modellen

Krammer modellen

Krammer 700

Krammer 700

Krammer 780 AK

Arthur Nova modellen

Tarpan modellen

Karbouw

Riak